Hostess Werk: Ontdek de mogelijkheden

Wanneer je hostess te werk gaat, staat je een boeiende en veelzijdige carrière te wachten! Bij hostess werk staat gastvrijheid en professionele presentatie centraal als bijvoorbeeld de gastvrouw op een evenement, beurs of congres. Bij Holland Hostess Service zijn wij altijd opzoek naar nieuwe talenten in onze branche.

In dit artikel duiken we dieper in op wat hostess werk inhoudt, wat je moet doen en hoe je een succesvolle hostess kunt worden.

Rol en verantwoordelijkheid hostess

Als hostess ben je het eerste gezicht dat gasten zien wanneer ze een evenement binnenkomen. Je verwelkomt alle gasten, geeft informatie, begeleidt ze bijvoorbeeld naar de juiste locaties en staat klaar om vragen te beantwoorden.

Daarmee is jouw rol en verantwoordelijkheid als hostess om zorg te dragen voor de bezoekers van het event waar je staat. Je bent een duizendpoot, die overal wel iets van af weet, waardoor mensen zich gerust voelen om op jou af te stappen.

Rol en verantwoordelijkheid hostess

Vaardigheden van een succesvolle hostesses

Er is één ding waarover alle succesvolle hostesses beschikken, namelijk over uitstekende communicatievaardigheden. Daarnaast zijn succesvolle hostesses vriendelijk en proactief. Ze kunnen goed omgaan met drukke situaties en blijven altijd professioneel en beleefd.

Voor het uitvoeren hostess werk is een goede voorbereiding essentieel. Dit bevat o.a. kennis over het evenement, de locatie en eventuele specifieke informatie die aan bezoekers moet worden verstrekt. Echter krijg je deze informatie vaak vanuit de organisatie toegespeeld in de vorm van een briefing.

Tot slot is een glimlach en een gastvrije houding cruciaal voor het creëren van een positieve eerste indruk. Hostesses begroeten bezoekers hartelijk, beantwoorden vragen en bieden hulp waar nodig.

Vacatures bij Holland Hostess Service

Lees je deze bovenstaande tekst en denk je ‘dit klinkt als ik’, bekijk dan onze Werken Bij Holland Hostess Service-site. Hierop staan onze meest recente vacatures:

Werken bij Holland Hostess Service

Professionele presentatie

Hostesses vertegenwoordigen niet alleen zichzelf, maar ook het evenement en/of het bedrijf die hun heeft geboekt. Een verzorgde uitstraling en professionele presentatie zijn daarom van groot belang.

Ook moet je voor hostess werk flexibel zijn en in staat zijn om met verschillende situaties om te gaan. Van onverwachte problemen tot veeleisende gasten, het vermogen om kalm en oplossingsgericht te blijven is een waardevolle eigenschap.

Samenwerken in teams

Bij veel evenementen werken onze hostesses samen in een team. Een goede samenwerking is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en bezoekers de best mogelijke ervaring hebben. Deze teams worden daarnaast geleid door (onze) projectmanagers.

Kortom, hostess werk is erg divers en veelzijdig. Je kunt betrokken zijn bij modeshows, beurzen, congressen, productlanceringen en meer. Elke situatie vraagt om specifieke vaardigheden en aanpak.

Ontdek jouw toekomst door de video hieronder om te bekijken. Hier zie je hoe o.a. ons team aan hostesses Money20/20 tot een succes wisten te maken:

De voordelen van hostess

Hostess zijn biedt talloze voordelen, zoals netwerkmogelijkheden, de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en een kijkje te nemen achter de schermen van verschillende evenementen. Maar daarnaast zijn er nog vele andere voordelen van een hostess, namelijk:

1. Carrièremogelijkheden en groei

Hostesses bouwen de kennis en voldoende relevante ervaring op om op een gegeven moment te kijken naar andere carrièremogelijkheden in de evenementenindustrie. Denk hierbij aan een carrière in de eventmanagement, PR of marketing.

2. Eigen werktijden

Bepaal als hostess je eigen werktijden. Met hostess werk zit je niet vast aan een 9 tot 5 baan en kan jezelf om de zoveel tijd aangeven wanneer je wilt werken. Echter wanneer je veel beschikbaar bent, krijg je ook meer en regelmatiger werk aangeboden.

3. Meer dan alleen een baan

Hostess zijn is meer dan alleen een baan. Het is een kans om bij te dragen aan de succesvolle uitvoering van evenementen en om onvergetelijke ervaringen te creëren voor bezoekers. 

Hoe word je een hostess?

Dus, heb jij het in je om een hostess te worden? Mocht je antwoorden met een volmondige ‘Ja’, kun je vandaag al beginnen door contact op te nemen met Holland Hostess Service.

Tip! Mocht je gaan solliciteren, onthou dat je getest wordt op je communicatievaardigheden en bedenk goed goed hoe jij jezelf wilt presenteren aan ons.

Werken bij Holland Hostess Service 

Werken als hostess  is een boeiende baan die draait om gastvrijheid, professionaliteit en interactie. Of je nu op een modeshow staat of een zakelijk congres bijwoont, als hostess speel je een cruciale rol in het creëren van positieve ervaringen voor bezoekers.

Mocht je interesse zijn gewekt en wilt je werken als hostess? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier om contact op te nemen met ons.

Gerelateerde berichten